Boeken


Boeken


Met Alchemilla probeer ik om zoveel mensen te helpen om meer in evenwicht met de natuur te leven en om op natuurlijke wijze gezonder te leven.  Daarom heb ik mijn kennis en ervaring in twee leuke, handige en praktische receptenboeken gebundeld:

 • Lichaamsverzorging voor het hele gezin
 • Natuurlijke schoonmaakproducten voor het hele huis

Deze DOE-boeken zijn bedoeld om er praktisch mee aan de slag te gaan.  Zo zijn ze steeds met ringen ingebonden, zodat ze blijven open liggen op het recept waar je mee bezig bent.  Het zijn dus geen foto-boeken, maar echte doe-boekjes met grondige achtergrond informatie.


  Workshops rond natuurlijke cosmetica en wilde kruiden in de keuke

  Natuurlijke schoonmaakproducten voor het hele huis


  Sinds jaar en dag maak ik zelf de meeste van mijn schoonmaakproducten.  Voor sommige recepten moest ik veel testen en proberen.  Mijn gezinsleden haalden soms letterlijk hun neus op, maar steeds vond ik een samenstelling waar iedereen tevreden mee was.  Ik leerde ook hoe verbazend gemakkelijk (en goedkoop!) het is om je eigen schoonmaakproducten te maken met 100% natuurlijke ingrediënten 


  In dit receptenboekje bundelde ik die ervaring, wat resulteerde in meer dan 40 doe-het-zelf recepten (en in totaal meer dan 130 bladzijden).


  Prijs: € 19,95 (incl BTW, excl transport)                                                         

  Anja's GROOT receptenboek - Lichaamsverzorging voor het hele gezin

  In de tweede versie van dit receptenboek leer je nog steeds je eigen dagcrème, nachtcrème, shampoo, bodyboter, ... maken. Naast recepten voor beginners werden ook meer uitdagende recepten toegevoegd zodat je er jaren plezier kan aan beleven.


  Dit groot receptenboek (met in totaal 300 bladzijden) bundelt mijn kennis en ervaring over het zelf maken van cosmetica en verzorgingsproducten met meer dan 100 doe-het-zelf recepten en tientallen bladzijden achtergrond informatie. Alle recepten werden voor kleine hoeveelheden en voor bereiding in je eigen keuken op punt gesteld.


  Het is een DOE-boek waarmee je snel aan de slag kan. Om het nog gemakkelijker te maken om zelf aan de slag te gaan vind je enkele instructie video's in de video-sectie.


  Prijs: € 39 (incl BTW, excl transport) 

  Workshops rond natuurlijke cosmetica en wilde kruiden in de keuke

  Grondstoffen of materialen nodig?  


                                          

  De grondstoffen om alle producten in de boekjes te maken kun je heel gemakkelijk online bestellen.

  Ook de materialen zoals een precisieweegschaaltje, bekers, roerstaafjes, potjes en flesjes kun je online bestellen.