Praktijk
Op natuurlijke wijze werken aan lichamelijke en emotionele klachten

DISCLAIMER


Met gezondheidsproblemen moet u bij een erkende arts of specialist ten rade gaan.  Alchemilla werkt vanuit stimulering van de lichaamseigen processen in een gezond lichaam en is op geen enkele manier een vervanging van geneeskundige behandelingen en therapieën

Alchemilla helpt je om het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam en geest op natuurlijke wijze te stimuleren.


Heb je last van lichamelijke klachten zoals nek- en rugklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, ... ?  Heb je eerder emotionele klachten zoals stress, moedeloosheid, angsten, slaapproblemen, ... ?  Of wil je gewoon preventief aan jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid werken?  Natuurgeneeskunde kan je helpen om het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam en geest op natuurlijke wijze te stimuleren.  In de natuurgeneeskundige traditie benadert de therapeut de mens in zijn totaliteit met aandacht voor het lichamelijke en het geestelijke en de samenhang tussen de twee. 

Natuurgeneeskunde is duurzaam en werkt zonder vervelende bijwerkingen.  Er worden pure middelen en natuurlijke methodes gebruikt.  Het is een benadering van gezondheid die steunt op eeuwenoude traditie, maar ook past in deze tijd.  Het is ook een geneeswijze die bijzonder goed werkt voor iedereen die bewust met zijn gezondheid wil omgaan.

Alchemilla is gespecialiseerd in manuele behandeling van pijn-klachten.  Deze therapieën worden gecombineerd met stressbeheersing en fytotherapie in een holistische benadering afgestemd op het individuele klachtenpatroon.

Behandelingen en therapieën

Verschillende therapiën worden gecombineerd en afgestemd op het individuele klachtenpatroon.

Manuele pijnbehandeling

Manuele behandeling

van pijn-klachten


Een medicijnvrije methode om lichamelijke spanningen te reduceren die gebruik maakt van een specifieke massagetechniek die tot de diepste spierlagen doordringt.  Geschikt voor nek- en rugklachten, hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, ...

Stressbeheersing

Stressbeheersing


Stress en emotionele spanningen zijn allesomvattend en leiden tot verminderde prestaties, verlaagde creativiteit en verhoogde kans om ziek te worden.  Door verschillende therapieën te combineren kan je op een positieve manier leren omgaan met interne en externe druk.

kruidentherapie

Fytotherapie

of Kruidentherapie


Fytotherapie is een zachte therapievorm die de kracht van de natuur ten volle benut.  Kruiden en plantaardige middelen kunnen helpen bij een grote waaier aan zowel lichamelijke als emotionele klachten.


Contacteer mij


Wil je een afspraak maken voor een eerste consultatie of wil je graag meer informatie?  Neem gerust contact op.

 
 
 
Ik ben geen robot
Ik ben wel een robot
Ik weet het niet